recept på en fin tårtbotten

en simpel sockerkaks tårtbotten, ca 10 portioner

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj in formen och istället för att bröa använd vetemjöl, bottnen lossnar lättare och får en bättre yta. Detta under förutsättning att ni har mina fantastiska formar som finns att köpa på tårtdecor.se alternativt kakburken.se.


Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ägg och socker pösigt, äggen skall vara varma.
Vispa sedan ner den torra blandningen i äggblandningen.

In i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter, använd provsticka.

Låt svalna. "Skaka" sedan ur bottnen ut formen försiktigt och lägg den på ett hushållspapper, som kommer att suga ur vattnet, vänd sida med jäma mellanrum så att den inte blir blöt på någon sida!

En strålande fin tårtbotten till ert nöje!



 

Kommentarer
Postat av: joanna axels sofias sofias sofias kompis

SHIT du är SJUKT bra på tårtor!! uppdatera mera!!

2008-04-23 @ 23:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0